Otroški pevski zbor

03 otroški zbor 180»Različni so duhovni darovi, Duh pa je isti.Različne so službe, Gospod pa je isti. Različna so dela, isti pa je Bog, ki dela vse v vseh.Vsakomur se daje razkritje Duha v korist vseh.« 1 Kor 12,4-7

Naš otroški pevski zbor z imenom »Šentpetrski angelčki« šteje kar 20 članov. Največ je deklet, imamo pa tudi tri pogumne fante. Otroci so stari od 6 do 14 let. Kot zbor sodelujemo pri nedeljskem bogoslužju. Izmenjujemo se z mladinskim zborom, tako prepevamo na štirinajst dni pri deveti sveti maši. Trudimo se, da bi nedeljska sveta maša za vsakega kristjana bila središče njegovega življenja. Tako tudi pri maši »pomagamo«, da bi se zavedali, da je Evharistija najpomembnejša. S pesmimi želimo polepšati bogoslužje, še bolj pa dati pozornost Gospodu. Prepevamo pesmi kot so otroške, mladinske popevke, hkrati pa se učimo petja psalmov s pomočjo tonovskih načinov. V našem izboru pesmi ima mesto tudi ljudska cerkvena pesem. Pri vsaki sveti maši zapojemo vsaj eno ljudsko cerkveno pesem, ker želimo dati mesto pesmi, ki je izročilo naših prednikov. Ko je sveti oče Janez Pavel II obiskal našo Slovenijo, je ob prepevanju ljudske cerkvene pesmi povedal, da tako bogate pesmi še ni slišal. Tako tudi mi želimo dati mesto tej bogati dediščini, ki nam je dana.

Srečujemo se ob petkih ob 17.00 uri. Vaje trajajo eno uro. Lansko leto se nam je pridružila tudi Pia na prečni flavti. Pesmi spremljamo s kitaro, ob večjih slovesnostih se nam pridruži tudi Mojca na klaviaturi. V veliko veselje nam je, kadar imamo v župniji večje praznike in se združimo z mladinskim in mešanim pevskim zborom. Takrat vedno naredimo res nekaj lepega za Boga in za našo povezanost.

otroški zbor 3Radi sodelujemo tudi pri drugih pobožnostih in dejavnostih župnije, npr. križev pot, akademija ob materinskem dnevu, Tranzitus, ob prazniku Brezmadežne itd..

Dvakrat v letu, včasih tud več, imamo pevski vikend. Vikend preživimo v domači župniji sv. Petra. Naše učilnice se spremenijo v spalnice, kuhinjo, jedilnico, kino. Na teh vikendih si vzamemo čas za učenje novih pesmi, še bolj pa je to čas za graditev naših odnosov, kjer ima mesto najprej Jezus. Obogateni so tudi z veliko molitvijo, pogovorom, branjem Božje besede.

V našem poslanstvu si želimo, da bi dar, ki smo ga prejeli, darovali naprej. Da ga ne bi zadrževali zase in dušili, ampak da bi dali življenje. Življenje za Boga in za vse vernike, ki s pomočjo našega petja, lahko Boga še bolj doživijo. Ko namreč pustiš, da ti Bog v vsej resnici pusti pečat, ti ta pečat ne pusti, da bi živel polovičarsko. Naj bodo tako darovi, ki so nam dani, vedno povod, da svoje življenje živimo v polnosti. Tako kot župnijski sodelavci želimo, da bi Bog bil po nas bolj ljubljen in bolj poznan. Veseli smo tega, da smo skupaj in da delamo nekaj lepega!

Špela Burnik

Božja beseda

Šentpetrski zvon

ZvonSentpetrski ikona