Dogodki

Verouk 2021 - 2022

verouk Small

 

Ponedeljek

Torek

Sreda

četrtek

petek

16.30

7. in 8. razred

p. Cristian(ob 17.00)

1. in 2. razred – s. Tina Čerin

4. razred – s. Lucija Nastran

     

17.30

 

5. in 6. razred – ga. Vilma Stenovec

3. razred – s. Lucija Nastran

 

Ob 17.00

Otroški pevski zbor – Liza Marinko

 

19.00

   

Mladinski pevski zbor – Marta Lajevec

Ministranti – prvi četrtek v mesecu

 

19.30

mladina – p. Cristian

       

Seznam učbenikov in delovnih zvezkov v veroučnem letu 2021/2022

1. in 2. razred – Praznujemo in se veselimo (učbenik)

3. razred – Kristjani praznujemo skupaj (učbenik)

4. razred – Pot v srečno življenje (učbenik + delovni zvezek)

6. razred – Skupaj v novi svet (učbenik + delovni zvezek)

7. in 8. razred – V življenje (učbenik + delovni zvezek)

Pomembna obvestila in veroučni urnik za pastoralno leto 2021–2022

  • Z veroukom bomo začeli v ponedeljek, 13. septembra. V nedeljo, 19. septembra, bomo obhajali katehetsko nedeljo.
  • Starše veroučencev vabimo, da v škofijski knjigarni ali pri Mohorjevi družbi kupijo učbenike in delovne zvezke za novo veroučno leto.
  • Srečanja za starše vseh veroučencev bodo vedno prvi petek v adventnem in postnem času.
  • Nedeljska sv. maša je srčika pristnega krščanskega življenja. Vabimo vas, da skupaj obhajamo nedeljske sv. maše. Otroke spodbudite k temu že v prvem razredu verouka.
  • Tudi letos velja vabilo, da vsaka družina v veroučnem letu, daruje za eno sveto mašo po svojem namenu (npr. za blagoslov v družini).
  • Vabilo k ministrantom in osnovnošolskemu pevskemu zboru (otroški pevski zbor). Tudi letos bomo nadaljevali z ministrantskimi srečanji in pevskimi vajami (okvirni urnik glej zgoraj). Hkrati lepo vabimo nove člane k ministrantom in pevcem. Dragi starši, spodbudite vašega otroka k ministriranju in prepevanju!

Luč miru iz Betlehema

luč Betlehem

V nedeljo, 20. 12. 2020, bodo skavti v našo župnijo prinesli Luč miru iz Betlehema. Plamen bo možno dobiti takrat, ko se bo delilo obhajilo: v nedeljo, 20. 12. 2020, ob 11:30 in ob 18:00.
Prinesli bodo plamen, sveče in letošnjo poslanico Luči miru iz Betlehema. Zbirali bodo tudi prostovoljne prispevke, s katerimi bodo pokrili stroške nakupa sveč, ostalo pa gre za dober namen. Deljenje plamena bo potekalo pred cerkvijo. Lepo prosim, da pri prižiganju sveč pazite na varno razdaljo in nošenje maske. Hvala!

Poslanica 2020

Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje. Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek. Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot. Prižgimo luč. Obdržimo bližino!